Dansk legetøjskæde sælger bæredygtigt legetøj billigere end normalt

/
/
/

Mange danske forbrugere vægter pris over bæredygtighed. Det har en dansk legetøjskæde løst ved at samarbejde direkte med producenter og derigennem sænke prisen på bæredygtigt legetøj.

Bæredygtighed er i høj kurs i Danmark, men ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Grohe vægter over halvdelen af forbrugerne fortsat pris over bæredygtighed, mens kun hver fjerde prioriterer bæredygtighed over pris. For at imødekomme skal et prisfald på bæredygtigt legetøj får den landsdækkende legetøjskæde Børnenes Kartel legetøjet leveret direkte fra producenterne, og det gør kæden konkurrencedygtig i branchen.

– Et direkte samarbejde med producenterne er i sig selv en simpel løsning. Det gør det muligt for os at prissætte legetøjet billigere end vores store konkurrence, og vi kan reducere prisen på det mere bæredygtige legetøj med typisk 30 procent , siger Heidi Ritter, der er medejer af Børnenes Kartel, og tilføjer:

– I en legetøjsbranche med gigantisk import fra Asien ser vi klare fordele ved at have større tilgængelighed over, hvor og hvordan produktionen skal foregå. Gennem samarbejde med en familievirksomhed i Tyskland mindsker vi transportafstande og CO2-udslip. Samtidig vælger vi at spare på plastik som folie i vareindpakningen.

Størrelse salg af bæredygtige produkter

Hos Børnenes Kartel foretrækker kunderne det mere bæredygtige legetøj, når prisen matcher eller er lavere end alternativerne i sortimentet. For eksempel sælger legetøjskædens modellervoks uden miljøskadelige stoffer til 6,8 kroner per 100 gram seks gange så meget som almindeligt modellervoks til 11,21 kroner per 100 gram, og sæbebobler med miljøvenlig sæbe til 6,95 kroner sælger tre gange bedre end sortimentets øvrige til samme pris.

Ifølge Ole Storm Jørgensen, der er forbrugerekspert fra Institut for Dansk Detailhandel, afgør prisen på legetøj valget af produkt til mange børnefamilier, fordi de savner gennemsigtighed om miljøhensyn i produktionen.

– Børnefamilier går mest op i bæredygtighed, men mange legetøjsbrands bruger komplekse miljømærkninger og buzzwords som ‘greenwashing’ i flæng, som gør det svært at gennemskue produkternes reelle klimaaftryk , siger Ole Storm Jørgensen og tilføjer:

– Inden for forskellige varegrupper fravælger et stigende antal virksomheder grossistleddet for at opnå større indflydelse på produktionen. Gennemsigtighed om deres særlige produktionsform over for forbrugerne giver bonus.

Første legetøjskæde med cykelbude

Som legetøjsbranchens første indgik Børnenes Kartel for nylig i et samarbejde med den danske logistikvirksomhed Burd Delivery, der leverer legetøj samme dag med cykelbude i landets største byer. Op mod 15 procent af kædens onlineordrer bliver leveret via Bird Delivery, oplyser Heidi Ritter:

– Vi får god respons på CO2-neutral levering af pakken er samme dag ved bestilling inden klokken 10. Det kan blandt andet være en fordel ved f.eks. barnedåb eller børnefødselsdage, hvis man ikke har fået købt givet i tide.

Kilde: Børnenes Kartel

Oversættelse til svensk

Scandinavian Office Solutions tilbyder modersmålsoversættelser til svensk. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktdokumentation etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

www.scandinavianoffice.net

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar