Trævirksomhed fra Støvring vinder pris for bæredygtigt byggeri

/
/
/

Keflico A/S står som et eksempel på, hvordan innovation og bæredygtighed kan gå hånd i hånd, derfor modtog de i dag DI Aalborgs initiativpris 2022.

Keflico A/S har i mere end 50 år været en af Danmarks førende træhandelsvirksomheder. Et forandret marked som følge af klimakrisen og krig i Europa har fået virksomheden til at nytænke forretningsgrundlaget, og det har resulteret i imponerende vækst de seneste par år. Derfor modtager virksomheden DI Aalborgs initiativpris 2022.

– Keflico rammer perfekt ind i en ny, mere bæredygtig orienteret byggebranche. Det er en virksomhed, der virkelig tager bæredygtighed seriøs og tager det ansvar på sig, som det medfører, siger Henrik Hagens, næstformand i DI Aalborg.

Allerede i 2016 indførte Keflico som den første danske trævirksomhed en bæredygtig indkøbspolitik, og siden har størstedelen af importen bestået af FSC®-certificeret træ. Derudover tog virksomheden i 2021 initiativ til ”An Amazon Initiative”, hvor 30 betydende aktører fra hele Europa underskrev et åbent brev til de brasilianske myndigheder og NGO’er med det formål at fremme tropisk træ fra bæredygtig skov og skovdrift.

– Vi kommer helt sikkert til at se flere tænke træ ind i byggeriet, fordi det giver god mening i forhold til de klimamålsætninger, vi som samfund skal nå. Det skal selvfølgelig foregå på en bæredygtig måde, som tager hensyn til biodiversitet, lokalbefolkning og klimaet, og det viser Keflico, at de er frontløbere på, forklarer Henrik Hagens.

Denne udvikling medførte også, at Keflico i forbindelse med det overståede folketingsvalg fik besøg af fungerende erhvervsminister Simon Kollerup (S) samt erhvervsordfører Torsten Schack Petersen (V). Her kunne de vende politikernes fokus på træets rolle i byggebranchen.

Behov for nytænkning i et usikkert marked
Stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på arbejdskraft har efterhånden været en del af virkeligheden for hele industrien siden starten på krigen i Ukraine. Cirka 10 procent af Keflicos import kom fra Rusland og Ukraine, men virksomheden valgte at bremse importen fra Rusland som følge af invasionen af Ukraine. 

Keflico har tacklet de svære tider ved at navigere proaktivt i transport- og forsyningskrisen. Det har bl.a. betydet lancering af nye, bæredygtige produkttyper og mindre kendte træsorter på det danske marked.

– Ligesom mange andre virksomheder stod vi over for en usikker situation, hvor vi hverken kunne være sikre på forsyningskæderne eller efterspørgslen. Så for at tackle udfordringerne har vi tænkt i nye baner for at gøre nye, men også eksisterende, produkter mere tilgængelige for den danske industri og byggeri i en tid med stor usikkerhed. Det har uden tvivl styrket os og vores forretningsgrundlag, siger kommerciel direktør i Keflico Camilla Hyldgaard Thomsen

Belønning af medarbejdere
I Keflico fejrer man hinanden. Og derfor har firmaet også valgt at indføre en fælles overskudsdeling for at anerkende den indsats, som medarbejderne blandt andet har bidraget med igennem de seneste års usikre markeder, hvor særligt forsynings- og transportproblemer har været med til at sætte dagsordenen.

– Hos os skal medarbejderne også have del i den store værdi, som indsatsen resulterer i. Det er en holdindsats, og det skal komme til udtryk, når regnskabet gøres op, fortæller administrerende direktør i Keflico, Mads Stenstrop.

Prisen blev overrakt tidligere i dag af næstformand i DI Aalborg, Henrik Hagens, og borgmester i Rebild Kommune, Jesper Greth. Alle medarbejdere var inviteret til at deltage i festligheden.

Fakta om Initiativpris 2022

Hvert år uddeler DI’s 18 regionalforeninger en initiativpris til en af områdets små eller mellemstore virksomheder. Prisen er en hyldest til de virksomheder i DI’s medlemskreds, som i særlig grad har udvist initiativ, vækst og virkelyst.

Prismodtagerne er virksomheder, der kan fremhæves for gode vækstinitiativer og fremstår som inspirerende rollemodeller for andre virksomheder.

De 18 vindere dyster om at vinde den landsdækkende Initiativpris, der uddeles på DI’s årlige SMV-dag i marts 2023.

Kilde: Keflico A/S


Oversættelse til svensk

Tag Scandinavian Office Solutions med ombord på din salgsrejse. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktnyhed, opdatering til SoMe etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar