Boligmarkedet er gået på lang juleferie

/
/
/

De usikre, økonomiske udsigter får flere til at stille deres boligplaner i bero. Men boligsælgere og boligkøbere vil finde melodien igen efter nytår. Men der vil gå lidt længere tid end tidligere år, vurderer landsdækkende mæglerkæde.

Mens detailhandlen har travlt med at lange julegaver over disken, går det noget mere trægt på boligmarkedet. Antallet af nye boliger, der bliver sat til salg her mod årets slutning, er faldende, viser de nyeste tal fra Boligsiden.dk.

Den økonomiske virkelighed med inflation, højt renteniveau og usikkerhed om, hvor dansk økonomi er på vej hen, får flere til at sætte deres boligplaner på stand by. Det vurderer den landsdækkende ejendomsmæglerkæden Estate i en analyse.

-December plejer at være en rolig måned, det meste handler om jul og familien, men med de aktuelle udsigter, hvor flere prognoser peger på nedgang i dansk økonomi, forventer vi ikke, at boligsælgere og boligkøbere vil komme flydende ud af startboksen i januar. Vi tror, at juleferien bliver længere end normalt denne gang, siger Thomas Hovgaard, der er Estates presseansvarlige.

Ifølge ham er det naturligt at holde hestene i en situation, som ingen har stået i før historisk.

-Udbruddet af Corona gav en brat opbremsning på boligmarkedet, men da det blev hverdag igen, eksploderede boligmarkedet. Det er næppe det samme scenarie, vi står i denne gang. Inflation, høje renter og international usikkerhed er en helt anden cocktail, siger Thomas Hovgaard.

De faktorer kan han også se i de tal, der løbende udsendes om handelsaktiviteten.

-Når langt færre end normalt sætter deres bolig til salg, selvom vi ved, at mange har planer om det, skyldes det, at man har vurderet, at tidspunktet kunne være mere gunstigt. Problemet ved denne adfærd er, at den kan blive selvforstærkende på kort sigt. Vi tror dog, at foråret vil bringe nye energi på boligmarkedet. Især hvis inflationen og renterne ikke stiger yderligere, og vi ender med at tilpasse os et nyt niveau, siger Thomas Hovgaard.

Kilde: Estate


Oversættelse til svensk

Tag Scandinavian Office Solutions med ombord på din salgsrejse. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktnyhed, opdatering til SoMe etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar