Norwegian med 1,3 millioner passagerer i december – den positive bookingtendens fortsætter 

/
/
/

I december havde Norwegian 1,3 millioner passagerer, en stigning på 41 procent fra året før. I alt havde Norwegian 18 millioner passagerer i 2022. Året afsluttedes positivt med solid drift på de travle rejsedage omkring jul. For Norwegian blev 2022 præget af, at efterspørgslen på flyrejser vendte tilbage, og selskabet så en tredobling af passagertallet i sammenligning med året før. Den positive tendens i bookingtallene fortsætter ind i 2023.

– Vi er meget glade for at se, at et stigende antal passagerer i de nordiske lande vælger Norwegian som sit foretrukne flyselskab, når de skal rejse i forbindelse med jul og nytår. December er blandt de travleste måneder for os, og til trods for meget krævende vejrforhold både i Norden og resten af Europa på de travleste dage, fløj vi stort set alle flyvninger som planlagt. Mere end ni ud af 10 flyvninger landede til planlagt tid eller indenfor en time derefter, siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde 1.315.924 passagerer i december, 41 procent flere end i december 2021. Belægningsgraden var på 77,8 procent. Kapaciteten (ASK) var 2120 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 1650 millioner sædekilometer. I december havde Norwegian i gennemsnit 64 fly i drift, og 99,0 procent af de planlagte afgange blev gennemført. Punktligheden, der er et mål for andelen af afgange, der sker indenfor 15 minutter af planlagt tid, var i december 71,6 procent, hvilket hovedsageligt forårsagedes af dage med krævende vejrforhold ved flere europæiske lufthavne, hvilket også forplantede sig i resten af netværket.

I 2022 havde Norwegian 18 millioner passagerer, en tredobling fra året forinden. Belægningsgraden for hele året var på 83,1 procent. Takket være en robust finansiel position har Norwegian kunnet sikre flybrændstof i både 2023 og 2024. Nuværende brændstofsikringer, der løber igennem 2023, er på et niveau, der er lavere end dagens spotpris.

Nytårsudsalg overgår forventningerne

– Samlet set har 2022 været et rigtigt godt år for Norwegian, ikke mindst var sommersæsonen meget positiv. En høj, opdæmmet efterspørgsel på flyrejser, særligt til varme himmelstrøg i årets højsæson bidrog til en rekordstærkt sommer. Vi ser stadig den positive udvikling i bookingerne, og salget af flybilletter ved nytår har været bedre end forventet. Mange kunder benytter sig af nytårsudsalget, og bruger anledningen til at planlægge årets rejser, både med kort og lang horisont, siger Geir Karlsen.

Kilde: Norwegian


Oversættelse til svensk

Tag Scandinavian Office Solutions med ombord på din salgsrejse. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktnyhed, opdatering til SoMe etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar