Succesen i Billund starter, hvor 2022 slap – nyt selskab på startbanen

/
/
/

Succesen i 2023 for Billund Lufthavn starter, hvor 2022 slap. Endnu et nyt flyselskab starter i Billund Lufthavn. Det er det femte nye flyselskab, der melder sin ankomst i Danmarks andenstørste lufthavn alene i 2023. Det islandske flyselskab Play har i dag annonceret to ugentlige afgange i sommeren 2023 – et perfekt supplement til Icelandairs tre ugentlige afgange.

1, 2, 3 … 38, 39 40 nye ruter og destinationer er blevet annonceret i Billund Lufthavn fra 2021 til dags dato. Nu melder Play sig også på banen med to ugentlige afgange til Keflavik Lufthavn – 40 km fra Islands hovedstad, Reykjavik. Med Play i porteføljen er der allerede blevet annonceret fem nye flyselskaber til opstart til sommer fra Billund Lufthavn. 2023 starter præcis, hvor 2022 slap i Billund Lufthavn.

Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn, har høje forventninger til det nye selskab, da aktiviteten til og fra Island er stor fra Billund Lufthavns optageområde. I Vestdanmark – og i særdeleshed rundt om Billund – bor der omkring 5.000 personer med rødder i Island, og i 2019 stod islandske turister for omkring 20.000 overnatninger i det vestdanske turismemarked.

– Play bliver nu en del af porteføljen i Billund Lufthavn, og her skal de nok få rigtig stor succes, fastslår Jan Hessellund og uddyber:

– Der er stor rejseaktivitet mellem Vestdanmark og Island. Det er attraktivt for både danske og islandske turister at besøge hhv. Island og Danmark. Derudover er der mange rejsende mellem Danmark og Island, der besøger venner og familie, og størstedelen af dem med islandske rødder bor i området omkring Billund Lufthavn. Og så starter Play op i sommersæsonen, hvor vi med stor sandsynlighed får en ligeså travl sommer, som i 2022. Det kommer også til at gælde på aktiviteten til og fra Island via Billund.

Skræddersy rejsen til Island fra Billund Lufthavn

Henover sommeren 2023 bliver det muligt for de vestdanske rejsende at skræddersy præcis den rejse til Island, som de ønsker. Play kommer til at flyve på torsdage og søndage, hvor Icelandair flyver mandag, onsdag og fredag fra Billund Lufthavn, og derfor vil der være direkte fly mellem Billund og Island næsten hver dag.

Derudover er Plays afgange planlagt således, at der er gode forbindelser til New York, Boston, Baltimore og Washington. F.eks. kan man flyve med Play fra Billund Lufthavn og kun med ét kort stop i Island på halvanden time flyve videre til Boston.

– Med Plays udbud fra Billund Lufthavn har vestdanskerne alle muligheder for at skræddersy præcis, hvornår de vil af sted, og hvornår de vil hjem via Billund Lufthavn. Play kommer til at supplere Icelandair perfekt med ruter på dage, hvor Icelandair ikke flyver. Med afgange torsdag og søndag åbner det også op for en forlænget weekend på fantastiske Island, fortæller Jan Hessellund og afslutter:

– Der er rig mulighed for at flyve oversøisk fra Billund Lufthavn via ét af de ti netværkslufthavne, der åbner op for hele verden. Men det giver altid god mening at vælge én af de lufthavne, hvor flyene flyver i den rigtige retning fra starten af. Og det gør Play via Island til USA, og de har lagt ruterne således, at der kun er kort ventetid i Island. De rammer ind i mange målgrupper, så der er stor grobund for en succesfuld rute.

Tidstabel

PLAY Airlines kommer til at flyve torsdage og søndage fra 15. juni til 29. oktober med afgang fra Island kl. 06.45 islandsk tid og lander i Billund Lufthavn kl. 11.45 dansk tid. Turen har en reel varighed på tre timer. Returflyet fra Billund-Keflavik afgår kl. 12.45 dansk tid, og er i Keflavik kl. 13.55 islandsk tid.

Kilde: Billund Airport


Oversættelse til svensk

Tag Scandinavian Office Solutions med ombord på din salgsrejse. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktnyhed, opdatering til SoMe etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar