Som før corona: Boligsalget er ’normalt’ igen

/
/
/

Boligkøberne er mere aktive end boligsælgerne, viser nye tal – udbuddet er faldet med 3.000 siden november

www.scandinavianoffice.net - oversættelse til svensk
De seneste måneder har nogle købere holdt igen og ventet på grund af usikkerheden, andre har tilpasset købsplanerne, så de stemmer med budgettet, og nu oplever ejendomsmæglerne, at flere vælger at gå videre med et boligkøb. Foto: Home
De seneste måneder har nogle købere holdt igen og ventet på grund af usikkerheden, andre har tilpasset købsplanerne, så de stemmer med budgettet, og nu oplever ejendomsmæglerne, at flere vælger at gå videre med et boligkøb. Foto: Home

Boligmarkedet har gennem inflationskrisen været på briksen hos økonomer og banker. Den pludselige opbremsning i boligsalget har – forståeligt nok – givet panderynker.

Nu viser tal fra Boligsiden og ejendomsmæglerkæden Home, at der – måske – kan skrues ned for de bekymrede miner og op for optimismen.

Det samlede boligsalg er i uge 7 nu på niveau med handelsaktiviteten for samme uge før corona (2015-2019). Hvis vi zoomer ind, så ligger salget af villaer og rækkehuse og fritidshuse faktisk over det gennemsnitlige før-corona-niveau i de seneste to uger, viser ugetallene fra Boligsiden for hele markedet.

Det mærker ejendomsmæglerne også i Home, hvor der er blevet lidt mere travlt ved hoveddørene.

Flere fremvisninger og flere handler

”Vi kan bekræfte, at der også er mere aktivitet om boligerne til salg. Vi oplever mange steder flere fremvisninger – og det er et positivt, fordi det typisk er første tegn på flere handler i vente. Især i hovedstadsområdet ser vi, at køberne igen tager på boligjagt,” siger talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home, Michael Dalsager.

Homes fremvisningstal for januar viser, at vi skal tilbage til august for at se lige så mange fremvisninger og for Hovedstaden helt tilbage til marts.

”Vi forventer, at vores salg i februar bliver lige så godt som i september trods vinter og kort måned,” siger Michael Dalsager fra Home.

Derfor køber flere bolig nu

Flere fremvisninger og flere handler kommer efter flere måneder, hvor der har været meget stille hos ejendomsmæglerne.

”Danskerne køber – krise eller ej – bolig, fordi de har et behov for at finde et andet hjem. Men de seneste måneder har nogle holdt igen og ventet på grund af usikkerheden, andre har tilpasset planerne, så de stemmer med budgettet, og nu ser vi så, at flere vælger at gå videre med planerne, ” siger Michael Dalsager og fremhæver, at 14,3 % af danskerne ifølge det seneste køberbarometer fra YouGov og Home har planer om at købe bolig i første halvår af 2023.

”Det svarer til det historiske gennemsnit ifølge barometeret, og det stemmer dermed godt med, at boligsalget nu ligger på det leje, som vi kalder normale år modsat de to corona-år, 2020 og 2021.”

Oven i det er der kommet mere ro og afklaring om renter, energipriserne og inflationen er aftaget.

Boligsælgerne mangler i højere grad

Boligejerne er fortsat mere afventende med at sætte til salg, viser ugetallene. Interessen for at sælge er 15 % under det normale niveau, årene 2015-2019.

”En del boligsælgere venter på positive tegn, så det kan godt få flere til at sætte skub bag salget, at de nu kan se, at der bliver solgt flere boliger igen,” siger Michael Dalsager.  

Det samlede udbud er faldet med ca. 3.000 boliger, siden udvalget var størst i november 2022. Antallet af boliger til salg på landsplan er fortsat væsentligt lavere end før det store boligboom under corona.

Kilde:  home a/s


Oversættelse til svensk

Tag Scandinavian Office Solutions med ombord på din salgsrejse. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktnyhed, opdatering til SoMe etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar