Wegnerprisen 2023 går til møbeldesigneren Anker Bak

/
/
/

I royale rammer på Schackenborg Slot modtog møbeldesigner Anker Bak Wegnerprisen 2023. Prisen modtager han for sine imponerende designs til en underprioriteret målgruppe.

www.scandinavianoffice.net - oversættelse til svensk

En særlig gyngestol til nybagte forældre. En krykke i formspændt træ. En rollator af egetræ.

Bag de tre utraditionelle, men funktionelle og æstetisk smukke designs, står designer og møbelsnedker Anker Bak.

For disse – og mange andre designs – modtog han torsdag Wegnerprisen 2023.

En overset brugergruppe
I motivationen af Anker Bak som årets prismodtager roses han blandt andet for sit unikke arbejde med en brugergruppe, som møbel- og designbranchen alle dage har underprioriteret, nemlig nybagte mødre, ældre, syge og døende.

Men med sin særlige designtilgang evner årets prismodtager at tilsætte disse hjælpemidler en sanselig-æstetisk dimension uden at slække på funktionen. Det bliver mere værdigt at benytte sig af dem og at være i stue med dem – både for brugeren og dennes pårørende, lyder det i motivationen.

Royale rammer
Uddelingen af Wegnerprisen er en tilbagevendende tradition, som i år foregik i royale rammer på Schackenborg Slot i Møgeltønder.

Tidligere modtagere af Wegnerprisen tæller Maria Bruun, Lars Hedebo Olsen, Rasmus Fenhann, A. Petersen Collection & Craft, Møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn, Snedkernes Efterårsudstilling, Aarhus Rådhus og møbelsamleren Noritsugu Oda.

Wegnerprisen blev uddelt første gang i 2015 og består af et pengebeløb på 25.000 kroner og et designmøbel.

Fakta om Wegnerprisen:
Formålet med Wegner Prisen er at udbrede kendskabet til Tønder som Wegners fødeby og hans tilknytning til Tønder. Derudover skal prisen udbrede kendskabet til Kunstmuseet i Tønder som formidler af Wegners arbejde og af nordisk kunst og design.

Wegner Prisen uddeles derfor til en designer, der har bidraget væsentligt til den nordiske designs udvikling og/eller til en person eller institution, der har bidraget eller bidrager til kendskabet til Wegners virke og betydning.

Kilde: Tønder Kommune

www.scandinavianoffice.net - oversættelse til svensk


Oversættelse til svensk

Tag Scandinavian Office Solutions med ombord på din salgsrejse. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktnyhed, opdatering til SoMe etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

Oversættelse til svensk
Oversættelse til svensk

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar