PensionDanmark ansætter Peter Stensgaard Mørch som kommende administrerende direktør

/
/
/

Peter Stensgaard Mørch, der i dag er departementschef i Finansministeriet, indtræder i PensionDanmarks direktion 15. august for at overtage posten som administrerende direktør efter et år. Investeringsdirektør Claus Stampe indtræder som administrerende direktør, når Torben Möger Pedersen træder tilbage 1. oktober.

www.scandinavianoffice.net - oversættelse til svensk

Det bliver en topleder med unik indsigt i Danmarks økonomi, samfund og arbejdsmarked, som skal stå i spidsen for Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab i fremtiden.

PensionDanmarks bestyrelse har ansat Peter Stensgaard Mørch, som indtræder i selskabets direktion 15. august 2023. Peter Stensgaard Mørch har siden 2019 været departementschef i Finansministeriet og har tidligere haft andre toplederjobs i den offentlige sektor som administrerende direktør for økonomiforvaltningen i Københavns Kommune og departementschef i Beskæftigelsesministeriet. 

”Vi er glade for at kunne præsentere Peter Stensgaard Mørch som den fremtidige frontfigur i PensionDanmark. Han kommer med en unik erfaring fra ledelsen af væsentlige samfundsinstitutioner på tværs af økonomi, finans, arbejdsmarked og velfærd. Peter Stensgaard Mørch er både en stor faglig, ledelsesmæssig og menneskelig kapacitet fra øverste hylde. Han brænder for at gøre en forskel – og evner som få med at lykkes. Et perfekt match for en innovativ og ambitiøs samfundsaktør og velfærdsvirksomhed som PensionDanmark,” siger bestyrelsesformand og administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen. 

Ved sin tiltræden får Peter Stensgaard Mørch titel af viceadministrerende direktør. Det første år vil hans fokus være koncentreret om den daglige driftsmodel i PensionDanmark blandt andet ved at indgå i centrale komiteer internt i selskabet. Dette suppleres med intensiv uddannelse inden for områder, der er vigtige for PensionDanmarks forretningsmodel. Begge fokusområder i overensstemmelse med fit and proper-lovgivningen. Når Torben Möger Pedersen, som annonceret fratræder 1. oktober 2023, vil investeringsdirektør Claus Stampe indtræde som administrerende direktør.

”Vi har fundet den helt rette model, hvor Peter Stensgaard Mørch får tid til at få bred indsigt i PensionDanmark, samtidig med, at driften er i trygge hænder hos Claus Stampe sammen med den øvrige direktørgruppe. Claus Stampe har 20 års erfaring fra direktørgruppen og har været i den finansielle sektor, siden før PensionDanmark blev til,” konstaterer Lars Sandahl Sørensen.  

Næstformand Henning Overgaard, som er formand i 3F, glæder sig også til samarbejdet med den kommende direktion.
 
”Jeg er rigtig glad for, at Peter Stensgaard Mørch og Claus Stampe har sagt ja til at sikre den helt rigtige løsning for PensionDanmark. Efter en grundig og god proces er jeg overbevist om, at Peter Stensgaard Mørch er den rette til at skabe langsigtet værdi og nye, gode løsninger til de mange lønmodtagere, der er medlemmer i PensionDanmark,” siger Henning Overgaard.

Peter Stensgaard Mørch ser frem til sin nye rolle.

”PensionDanmark er en institution i den danske pensionsbranche, som hviler på et solidt fundament af innovation, bæredygtighed, effektivitet og partnerskaber. Jeg glæder mig til at få ny indsigt og nye udfordringer, og jeg glæder mig til at bringe mine erfaringer fra den offentlige sektor i spil i en virksomhed med så store kontaktflader mod samfundet,” siger Peter Stensgaard Mørch.

Investeringsdirektør Claus Stampe glæder sig også til samarbejdet.

”Jeg er meget glad for at kunne bidrage til, at vi nu har fået den helt rigtige langsigtede løsning på CEO-posten på plads. PensionDanmark er en fantastisk virksomhed, og jeg ser frem til sammen med Peter Stensgaard Mørch og resten af organisationen at fastholde og bygge videre på vores mange styrkepositioner, så vi fortsat kan levere branchens bedste pensionsprodukt til vores mange medlemmer,” siger Claus Stampe.

Fakta – PensionDanmarks fremtidige ledelse

 • Peter Stensgaard Mørch indtræder 15. august 2023 i PensionDanmarks direktion med titel af viceadministrerende direktør.
 • Efter sin tiltræden indleder han et intensivt forløb med henblik på at overtage posten som administrerende direktør efter et år.
 • Torben Möger Pedersen fratræder som administrerende direktør i PensionDanmark 1. oktober 2023. Herefter indtræder investeringsdirektør Claus Stampe som administrerende direktør.

Fakta – Peter Stensgaard Mørch

 • Peter Stensgaard Mørch er født i 1975 i Odense, opvokset i Viborg og uddannet cand.scient.pol. i 2003 fra Aarhus Universitet.
 • Frem til 2007 arbejdede han som fuldmægtig, special- og chefkonsulent i Statsministeriet, Finansministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Miljøministeriet.
 • 2007-2009: Kontorchef i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.
 • 2009-2010: Kontorchef i Finansministeriet.
 • 2010-2013: Afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet.
 • 2013-2016: Departementschef i Beskæftigelsesministeriet.2016-2019: Adm. direktør i Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune. 
  2019-2023: Departementschef i Finansministeriet.
  Peter Stensgaard Mørch er gift med Britt Bergstedt, som er borgercenterchef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, har tre børn og er bosat på Amager.

Kilde: PensionDanmark

www.scandinavianoffice.net - oversættelse til svensk


Oversættelse til svensk

Tag Scandinavian Office Solutions med ombord på din salgsrejse. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktnyhed, opdatering til SoMe etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

Oversættelse til svensk
Oversættelse til svensk

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar