Hydract A/S har udviklet og patenteret en vandhydraulisk procesventil, der gør produktionen mere effektiv, bæredygtig og samtidig kan sænke strømforbruget til ventiler med 90%.

/
/
/

Hydract planlægger optagelse til handel på Nasdaq First North
Growth Market. Kilde: Hydract A/S


Hydract A/S har udviklet og patenteret en vandhydraulisk procesventil, der gør produktionen mere effektiv, bæredygtig og samtidig kan sænke strømforbruget til ventiler hos bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter med 90%. For at udbrede løsningen globalt planlægger Selskabet optagelse til handel på Nasdaq First North Growth Market med samtidig udstedelse af nye aktier for mellem 31 og 35 millioner kroner.
I dag er det markedsstandard at bruge trykluft til at styre det store antal ventiler, der anvendes i produktionen hos bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter. Hydract har udviklet og patenteret en ventil, som anvender vandhydraulik i stedet for trykluft til at styre ventilen, hvilket giver væsentlige fordele i forhold til energiforbrug, præcision og pålidelighed. Med Hydracts løsning reduceres energiforbruget til ventiler med 90%. Den bedre præcision og pålidelighed åbner samtidig op for helt nye muligheder i produktionen, såsom inline mixing, hvor forskellige basisprodukter kan blandes
til et færdigt produkt direkte til tappelinjen.


Udviklingen af Hydract-ventilen begyndte i 2008 i tæt samarbejde med Carlsberg Danmark, og undervejs er der tilført 41 millioner kroner i støttemidler fra EU og Markedsmodningsfonden. Siden 2016 har Carlsberg som kommerciel kunde genereret en samlet omsætning på 19 mio. kroner, og i dag er Hydract-løsningen en integreret del af produktionen i Carlsbergs bryggeri i Fredericia. Hydract-ventilen giver adskillige fordele i produktionen hos Carlsberg – som bedre udnyttelse af produktionsudstyr, mindre spild og lavere forbrug af vand og kemikalier.


”I 2008 indgik vi et udviklingssamarbejde med Carlsberg, og det har resulteret i, at deres bryggeri i Fredericia nu har fået installeret den fulde Hydract-løsning. Det betyder at, Carlsberg nu med inline mixing kan producere færdigt øl på timer i stedet for uger. Dermed kan de meget hurtigere ramme et marked, der bliver mere og mere omskifteligt. Alt i alt bliver produktionen langt mere effektiv og mere grøn”, siger CEO Peter Espersen fra Hydract.
Anders Kokholm, Brewing and Quality Director, Carlsberg Danmark siger ”Hvis du skal liste alle fordelene, vi høster ved Hydracts ventil, bliver det en lang liste. Vi kan skære ned på vores lagre og opnår højere effektivitet på vores anlæg, og vi kan producere On-Demand. Samtidig reducerer vi vores spild. Det er klart, at det ikke kun er interessant for Carlsberg i Fredericia, men også noget som kan dribles videre ud i verden. Det kommer til at betale sig – big time.”

Et marked med stort potentiale
Det samlede marked for procesventiler til bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter vurderes til ca. 10 mia. kroner årligt. Med de store fordele, som Hydract-ventilen tilbyder, forventer Selskabet at få et betydeligt fodfæste i det eksisterende marked.
Med den nye inline mixing funktionalitet, som Hydract introducerer, skønner Selskabet, at der skabes et potentielt nyt marked i størrelsesordenen 50 mia. kroner. Dette betragtes som et engangspotentiale, som skal udfoldes over en årrække, hvor inline mixing teknologien rulles ud på markedet.


Baggrund for optagelse til handel på Nasdaq First North Growth Market
For at udbrede Hydract-løsningen globalt planlægger Hydract optagelse til handel på Nasdaq First North Growth Market med samtidig udstedelse af nye aktier for mellem 31 og 35 millioner kroner. Med den kapital er det planen særligt at styrke salgs- og markedsføringsorganisationen for at eksekvere på selskabets vækstambitioner.
Hvis Hydract endeligt beslutter sig for at gennemføre optagelsen til handel og udbyde nye aktier, vil Selskabet udsende en selskabsmeddelelse herom og offentliggøre en virksomhedsbeskrivelse. Potentielle investorer kan på hydract.com/investor følge med i udviklingen. Selskabet rådgives i processen af Nielsen Nørager Advokatpartnerselskab, PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab samt Certified Adviser, Norden CEF ApS.

Kilde: Hydract

Oversættelse til svensk

Scandinavian Office Solutions tilbyder modersmålsoversættelser til svensk. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktdokumentation etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

www.scandinavianoffice.net

scandinavianoffice@gmail.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar