Årsregnskab 2021/2022: STARK Danmark leverer tilfredsstillende resultat i ekstraordinært marked

/
/
/

I et marked præget af ekstraordinære udfordringer med vareknaphed og prisstigninger, nåede STARK Danmark A/S for første gang en omsætning på mere end 10 mia. kr.

STARK Danmark A/S, der er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer, rundede for første gang i virksomhedens historie en omsætning på 10 milliarder kroner i regnskabsåret 2021/2022. Det fremgår af årsregnskabet, der offentliggøres i dag.

I alt omsatte STARK Danmark for 10.017 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 16 pct. Årets resultat steg fra 372 mio. kr. til 534 mio. kr.

– Med solid vækst i både omsætning og indtjening må årets resultat betegnes som tilfredsstillende. Ikke mindst fordi året har været præget af fortsatte udfordringer med først corona og derefter vareknaphed og prisstigninger, der blev yderligere forstærket af krigen i Ukraine. Senest har vi oplevet stigende inflation, der udfordrer alle aktører i byggebranchen. Derfor har det på mange måder været et vanskeligt år, hvor det har været afgørende, at vi er lykkedes med at fastholde den gode service af vores kunder, siger økonomidirektør i STARK Danmark Troels Vibholm.

Nogle af årets udfordringer er blevet vendt til fordele. Bl.a. har STARK omlagt sine forsyningslinjer for at overholde sanktioner mod Rusland og Hviderusland som følge af krigen i Ukraine. Det har været en stor opgave, men har været med til at sikre forsyninger af varer til virksomhedens kunder på den lange bane.

Markedsandelen er øget 

Generelt har STARK Danmark styrket sin position på det danske marked.

– Igen i år er det lykkedes os at øge vores markedsandel. Det viser, at vores strategiske fokus på især de små og mellemstore professionelle håndværkere fungerer godt. Vi kan tilbyde kunderne et stort sortiment af byggematerialer og varer med høj forsyningssikkerhed og præcis levering ved hjælp af vores effektive logistik. På den måde gør vi hverdagen lettere for håndværkerne. Samtidig fortsætter vores medarbejdere med at gå den ekstra mil for kunderne, også i et år præget af forandringer og tilpasninger. Medarbejdernes passionerede indsats er i høj grad medvirkende til, at vi nu har øget vores markedsandel 10 kvartaler i træk, forklarer Troels Vibholm.

Som led i strategien investerer STARK Danmark løbende i virksomheden for at forbedre servicen af kunderne.

I år har STARK bl.a. åbnet sin anden forretning på Bornholm i Allinge, overtaget den sønderjyske VA-specialist Arnum Rør samt åbnet ny afdeling i Nuuk, der med 5.000 m2 er den største forretning i Grønland. Byggecenterkæden har også åbnet sin fjerde Workwear Megastore i Aarhus, sikret sig byggegrund til en ny forretning i Næstved og taget forskud på en ny forretning i Rødekro med åbning af et salgskontor på byggegrunden. 

Hjælper håndværkerne med klimakrav

STARKs strategiske fokus på at være markedsleder inden for bæredygtighed blev også udbygget i regnskabsåret. Uddannelsen af bæredygtighedsambassadører i alle forretninger, der kan rådgive håndværkere og entreprenører, blev udvidet med en række dialogmøder med håndværkere, entreprenører og rådgivere over hele landet. Partnerskabet med landets største messe for bæredygtighed, Building Green, fortsatte i København og Aarhus. STARK har også løbende forbedret sine digitale services, ikke mindst inden for rådgivning om og dokumentation af bæredygtighed, så det nu er let for kunderne at tilgå eksempelvis miljøvaredeklarationer (EPD’ere).

– Siden 2007 har vi arbejdet med at reducere klimabelastningen fra byggeriet herhjemme, og nu er vi nået dertil, hvor det for alvor er slået igennem og blevet en integreret del af vores forretning. Det er god timing, for med de klimakrav, der kommer fra årsskiftet, kan vi tilbyde især de små og mellemstore håndværkere den hjælp og rådgivning inden for området, som de får brug for, siger Troels Vibholm.

Forventer mere normalt marked 

Meget tyder på, at udfordringerne fra et ekstraordinært regnskabsår i et vist omfang kommer til at fortsætte ind i 2023. Efter to år med meget høj aktivitet, forventer STARK Danmark et mere normalt marked – aktiviteten i byggeriet er allerede faldet hen over dette efterår.

– Byggeriet vil også i 2023 være negativt påvirket af inflation, høje priser på nogle byggematerialer samt nedgang i boligsalget. Omvendt ser vi muligheder inden for energirenovering, der bliver vigtig for den grønne omstilling. Alt i alt forventer vi næste år et let nedadgående marked, hvor STARK Danmark vil holde fast i strategien om at udbygge vores services og netværk af forretninger. Også i 2023 skal det styrke vores position som især de små og mellemstore håndværkeres foretrukne byggepartner, siger Troels Vibholm.

Kilde: STARK


Oversættelse af webshop

Scandinavian Office Solutions har lang erfaring og tilbyder meget konkurrencedygtige priser.  

Lad os oversætte din webshop til svensk! 

Tag os ombord når I vil udvide jeres salg til Sverige. Vi leverer kvalitetsoversættelser af din webshop, hjemmeside etc. Vi har 11 års erfaring og bruger udelukkende modersmålsoversættere, og du kan derfor være sikker på, at få korrekte og flydende svenske tekster. 

Vi er en lille virksomhed, som sætter en stor ære i vores arbejde. Vi har korte svarstider og et meget attraktivt prisniveau.

Send din tekst til os og få et tilbud, du bliver glad for!  

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar