Hansgrohe satser på bæredygtigt ABS-materiale til forkromede produktdele

/
/
/

Armatur- og bruserproducenten Hansgrohe erstatter nu ca. 45 procent af de sprøjtestøbte kunststoffer på fabrikken i Offenburg med materialet ABS-plast (Akrylonitril-butadien-styren).

www.scandinavianoffice.net - oversættelse til svensk

ABS er et af de mest brugte tekniske kunststoffer, og det egner sig særligt godt til galvanisk coating. Dermed vil det danne basis for produktionen af de ædle overflader på brusere og tilbehør. Som led i sin bæredygtighedsstrategi leder Hansgrohe kontinuerligt efter alternative materialer, der produceres bæredygtigt af genbrugte eller fornybare råstoffer. Med den nye ABS Novodur ECO P2MC B50, som INEOS Styrolution præsenterede i september 2022, kan den sydtyske badeværelsesspecialist nu producere mere bæredygtige kunststofdele til sine produkter.

Hurtig omstilling til bio-forbedret ABS

Fra marts 2023 producerer Hansgrohe alle ABS-dele med det nye materiale ABS Novodur ECO P2MC B50, der ifølge producenten består af 50 % bio-forbedret (1) indhold sammenlignet med konventionel ABS og således efterlader et op til 71 % lavere CO2-aftryk.(2) Det er ikke helt enkelt at erstatte velkendte materialer med nye, ressourcebesparende af slagsen, uden det medfører store omkostninger og nye kvalitetstests. Hansgrohes kunststofeksperter og det interne Green Company-team har i over to år arbejdet på at finde bæredygtige alternativer til de sprøjtestøbte kunststofdele, der samtidig lever op til firmaets strenge kvalitetskrav. ”Takket være de uændrede egenskaber ved det bio-forbedrede ABS fra INEOS Styrolution sammenlignet med det materiale, vi har brugt hidtil, kan vi hurtigt omstille os, hvilket forenkler vores interne processer,” forklarer Matthias Stunder, chef for Plastic Technology International hos Hansgrohe. ”På den måde har vi taget endnu et skridt mod at udlede mindre CO2.”

Også Frank Semling, direktionsmedlem i Hansgrohe SE, glæder sig over fremskridtet mod endnu mere bæredygtige kunststofprodukter: ”Jeg vil gerne sende en kæmpestor tak til vores underleverandør INEOS Styrolution og alle involverede Hansgrohe-afdelinger, der har gjort omstillingen til det bæredygtige ABS-materiale Novodur ECO P2MC B50 så hurtig og ukompliceret. Hansgrohe er dermed den første INEOS-kunde i sanitetsbranchen, der har skiftet til dette materiale. Vi håber naturligvis, at flere virksomheder fra alle brancher gør os kunsten efter – jo flere producenter, der omstiller til bæredygtige materialer, desto bedre er det for vores fælles CO2-regnskab og opnåelsen af 1,5-grader-målet i Paris-aftalen.”

Find mere information om INEOS Styrolution på www.ineos-styrolution.com

(1) Som følge af massebalanceregnskabs-metoden anvendes fornybare og genbrugte råstoffer sammen med fossile råstoffer i produktionen af grundprodukterne. I en certificeringsproces slår producenten fast, hvor stor en andel bio-råmateriale, der er tilført og senere proportionelt sælges i slutprodukterne.

Kilde: Hansgrohe


Oversættelse til svensk

Tag Scandinavian Office Solutions med ombord på din salgsrejse. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktnyhed, opdatering til SoMe etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar