Rekordstor startkapital til det danske kvanteteknologifirma, Sparrow Quantum

/
/
/

København: Sparrow Quantum ApS, et dansk kvanteteknologifirma med base i Danmark, kunne i dag meddele, at det er lykkedes dem at opnå en kapitaltilførsel på 31 mio. kr., den største investering til dato i et dansk kvanteteknologifirma.

www.scandinavianoffice.net - oversættelse til svensk

Venturekapitalfonden 2xN er gået forrest med yderligere investeringsbidrag fra LIFTT og Det Europæiske Innovationsråd (EIC). Finansieringen er bevis på investorernes tro på potentialet for fotoniske kvanteteknologi samt Sparrow Quantums verdensførende ekspertise inden for grundlæggende kvantefotoniske komponenter.

Sparrow Quantums ambition er at blive markedsførende inden for optiske kvanteteknologier ved at udvikle og levere enkelt-foton-komponenter. Enkelt-fotoner udgør de grundlæggende byggesten, der bl.a. vil muliggøre sikker kvantekommunikation, en skalerbar kvantecomputer baseret på fotoner, eller kvanteinternettet samt koble verden sammen ved at muliggøre direkte udveksling af kvantetilstande mellem kvantecomputere.

Det første produkt, som Sparrow Quantum sender på markedet, er en chip-baseret enkelt-foton-kilde med verdensførende specifikationer. Chippen kan i en fiber udsende lange strenge bestående af mere end 100 ensartede fotoner og med en hastighed på mere end 20 millioner enkelt-fotoner pr. sekund. En sådan chip kan anvendes til f.eks. multi-foton kvantesimuleringer eller eksperimenter med distribution af kvantenøgler (ubrydelig kommunikation). Eftersom chippen kan give rekordhøj kvalitet og effektivitet, forventes det, at Sparrow Quantums første produkt vil åbne dørene til ny forskning, samtidig med at det bliver nemmere og mere økonomisk for forskere i kvanteteknologi at udføre multi-foton-eksperimenter. Desuden har Sparrow Quantum planer om at blive den foretrukne leverandør i kvanteteknologiens forsyningskæde ved at samarbejde med andre udviklere af kvantehardware og integrere Sparrow Quantums enkelt-foton-komponenter i store kommercielle kvantesystemer.

Sparrow Quantums teknologi er baseret på mere end to årtiers pionerforskning udført af stifteren, professor Peter Lodahl, og hans forskningsgruppe for kvantefotonik ved Niels Bohr Institut (NBI) i København. Peter og hans forskningsgruppe var de første til at vise, at lysudsendelse kan kontrolleres fuldt ud ved hjælp af fotoniske nanostrukturer (fotoniske krystaller). Peter leder i dag grundforskningscenteret Hybrid Quantum Networks Hy-Q, som udvikler grundlæggende ny kvantehardware til det fremvoksende felt af kvante-informationsvidenskab.

Institutleder på NBI, professor Jan Thomsen, kommenterer: ”Det glæder os utroligt meget at se det kommercielle potentiale, som vores forskning på NBI har åbnet for i kraft af Sparrow Quantums banebrydende teknologi. Det, at de har udviklet deterministiske enkelt-foton-kilder, er et signifikant skridt fremad med henblik på at udbrede brugen af og kendskabet til kvanteløsninger, og vi er stolte over at kunne hjælpe dem med at kunne udbyde teknologien kommercielt.”

Mere gang i produktudviklingen og styrkelse af teamet

Med kapitalindsprøjtningen vil Sparrow Quantum kunne sætte yderligere gang i udviklingen af produkter og services, udvide medarbejderstaben og styrke sin position som førende på markedet for kvantefotoniske komponenter, der udnytter teamets unikke ekspertise i deterministisk at kunne sammenkoble de fundamentale bestanddele af lys og stof: et atom og en foton. Næstegenerations komponenter og deres muligheder indenfor kommerciel kvanteteknologi er allerede på tegnebrættet.

”Den støtte, vi nu har fået fra vores investorer, er det bedste bevis for det store arbejde og engagement, som vores team lægger for dagen, og de muligheder, der ligger i vores teknologi,” udtaler prof. Peter Lodahl, stifter og CSO for Sparrow Quantum, ”Takket være denne investering kan vi fortsætte arbejdet med at udvikle vores teknologi og få den endnu hurtigere ud på markedet. Derudover kan vi tage fat på vores planer for, hvordan vi kan gøre vores teknologiske byggesten til den foretrukne metode inden for avanceret kvantemekanik til kvantekommunikation og kvantecomputere.”

”Vi sætter utroligt stor pris på den investering, som 2xN, LIFTT og Det Europæiske Innovationsråd har bidraget med,” siger Kurt Stokbro, CEO for Sparrow Quantum, ”Med denne kapitaltilførsel kan vi sætte yderligere skub i vores arbejde med at udvikle lys-stof-grænseflader til brug i kommercielle kvanteløsninger og hurtigere sende vores næstegenerations produkter på markedet. Vi er af den faste overbevisning, at fotoniske kvanteteknologier vil kunne revolutionere, hvordan vi fremover processerer og formidler informationer. Det er spændende at få mulighed for at udbyde de specialudviklede komponenter, der vil fungere som et lokomotiv for den fremtidige udvikling.”

”Vi er meget imponerede over Sparrow Quantums teknologi og hele holdets vision for den fremtidige anvendelse af fotoniske kvanteløsninger,” udtaler Niels Nielsen, medstifter af 2xN, ”Vi tror på at bakke op om hold i verdensklasse, og her er Sparrow Quantum en af dem, der har potentialet til at blive markedsførende på deres felt. Vi er virkelig glade for at kunne bidrage til deres videre færd på denne rejse.”

”LIFTT er meget glade for at få mulighed for at investere i Sparrow Quantum og give vores støtte til deres innovative teknologi inden for kvantefotonik,” lyder en kommentar fra Giovanni Tesoriere fra LIFTT, ”De er så tændte på at udvikle deterministiske enkelt-foton-kilder og den videre teknologi, at de virkelig har potentialet til at transformere en lang række brancher – fra kvantecomputere til sikker kommunikation. Vi glæder os til at se, hvilken betydning deres arbejde vil have for den teknologiske udvikling fremover.”

Hermann Hauser, bestyrelsesmedlem i EIC-fonden (Det Europæiske Investeringsråds fond), har udtalt: ”EIC-fonden har som formål at hjælpe europæiske udviklere med at opskalere deres rejse, og Sparrow Quantum er et fantastisk eksempel på, hvordan EU hjælper de bedste. EIC-fondens, og andre investorers, ambitiøse engagement er med til at give deres udvikling et væsentligt skub.”

Kilde: Sparrow Quantum Aps

www.scandinavianoffice.net - oversættelse til svensk


Oversættelse til svensk

Tag Scandinavian Office Solutions med ombord på din salgsrejse. Vi har leveret kvalitetsoversættelser siden 2011, og vi oversætter gerne din webside, webshop, produktnyhed, opdatering til SoMe etc.

Kontakt os for et tilbud, du bliver glad for!

Scandinavian Office Solutions

Oversættelse til svensk

Oversættelse til svensk
Oversættelse til svensk

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar